Stubbe pierre bvba

Een sterk groeiend bedrijf in de Antwerpse Noorderkempen (Rijkevorsel) dat Pierre Stubbe oprichtte in 1994 en vandaag een vijftiental werknemers tewerkstelt. Het biedt zijn klanten een totaalpakket van mechanische bewerkingen aan, zowel manueel als CNC-gestuurd.

Zaakvoerder Pierre vatte een samenwerking met Lieve Nevelsteen aan omdat hij zijn bedrijven beter op elkaar wilde afstemmen met het oog op een fusie. “De diverse ondernemingen groeien nog steeds. Ik heb dringend nood aan een goede structuur, businessplan en toekomstvisie. Op die manier vermijd ik een groeistop en interne chaos met alle negatieve gevolgen.

Waarom koos je specifiek voor Lieve?
Pierre: “Ik ontmoette haar via Voka – Kamer van Koophandel Kempen. Vooral haar ongelooflijke gedrevenheid sprak me erg aan. Bovendien straalt ze heel veel vertrouwen uit wat voor mij noodzakelijk is om een samenwerking aan te gaan. Ik koester mijn onderneming - die ik helemaal zelf uitbouwde - enorm en wil die natuurlijk niet zomaar te grabbel gooien. Een samenwerking op dit niveau is dan ook enkel mogelijk met mensen waarbij je jezelf goed en op je gemak voelt. Want uiteindelijk leg je toch een stuk van je ziel bloot!”

Wat zijn je verwachtingen?
Pierre: “Een vlotte, doorgedreven samenwerking én optimalisatie van de volledige bedrijfsstructuur. Concreet: een toekomstvisie voor mijn bedrijf, een businessplan met alle mogelijke aspecten van een hedendaags bedrijf, zoals goede HR, MVO, milieu,… Kortom, een duidelijke boodschap van een extern, deskundig persoon!”

Wat houdt de begeleiding in?
Pierre: “Ze geeft me advies op alle niveaus van mijn bedrijf. Ik leer managementvaardigheden aan, creër zoveel mogelijk structuur, breng budgetten in kaart, krijg HR-begeleiding van haar,... We zetten een toekomstvisie voor het bedrijf op papier die we zoveel mogelijk in de praktijk omzetten en nadien opvolgen en evalueren. Zo bespreken we na elke sessie de pijnpunten die extra aandacht vergen: wat loopt reeds goed? Wat kan nog beter?”

Welke concrete resultaten, inzichten en voordelen heeft de samenwerking met Lieve je al opgeleverd?
Pierre: “Een heleboel. Ik heb in de eerste plaats doelgerichter leren werken en stuur mijn medewerkers nu op een efficiëntere manier aan, zodat ik zelf terug de tijd krijg om me met de kerntaken van mijn bedrijf bezig te houden i.p.v. overal nodeloze brandjes te gaan blussen. Ik denk daarbij o.a. concreet aan het opstellen en uitvoeren van een degelijk organogram, de loonstructuur in orde brengen, processen in kaart brengen en verbeteren, budgetcontrole...”

Pierre Stubbe, zaakvoerder
www.stubbepierre.be Inzicht in zaken
Ontworpen door Kubis